22 Mart 2012 Perşembe

İNGİLTERE BİRA TESİS ZİYARETİ – BİRA TADIM SEYAHATİ 1


5 ay gibi uzun bir aradan sonra bloğuma dönüp bir şeyler yazıp çizmek ne güzel. Hem de bira hakkında dolu dolu! Hayat o kadar rutin giderken ve bu kış ayının ortasında ne yapabiliriz diye düşünürken ben ve arkadaşım sevgili Murat ile hem brewery turlarına katılmak hem de farklı çeşitlerdeki biraları doyasıya tadarak damak tadımızı geliştirmek adına eş ve sevgililerimizden izin alarak (işin en zorlayıcı kısmıydı!) İngiltere’ye gitmeye karar verdik. Tabi burada tadımı yapılacaklar listesinde “bira” genellemesinden çıkıp İngiliz Ale’leri, Amerikan Ale’leri, Belçika Manastır Biraları (bunlar da Ale) ve diğer Lager’ler olarak sınıflandırmak daha doğru olacağından planımızı bunlara göre yaptık. Birada şarapta olduğu gibi tada etki eden üzüm gibi sadece tek bir ana bileşen olmadığı için tadımını yapacağımız biraların arasındaki farkları görmek adına malt, şerbetçiotu ve maya türlerini ve bunların kullanım oranlarını çeşitli kaynaklardan bulup tek tek not ettik. Böylece farklı markalardaki aynı tür biraların aralarındaki tat farkının nasıl oluştuğunu, kullanılan hammaddelerin tür ve oranlarının biranın tadına nasıl etki ettiğini görmek istedik...

1 yorum:

  1. Tebrik ederim ilginiz hobiniz ve zevkinizin peşinden gidbildiğiniz ve paylaştığınız için.

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara